Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on lokakuu, 2017.

Aamulehti 15.10.2017

Kuva
Oma ammatillinen pitkän tähtäimen tavoitteeni olisi maahanmuuttajien opetuksen parissa. Siksi poimin tähän kiinnostavat artikkelit tältä kauniilta sunnuntaipäivältä.

INKLUUSIO

Kuva
ESTEETTÖMYS Hyvää materiaalia: www.esteetonamis.fi Mutta kuvat kertovat tämän alan osaamisestani enemmän kun tuhat sanaa. Kuvissa rakkaani, sankarini, esikoiseni Helmi.

ITSETUHOISET AJATUKSET PUHEET TEOT

Kuva
Kysy suoraan: OLETKO AJATELLUT ITSEMURHAA? HALUATKO TAPPAA ITSESI? Jos vastaus on myönteinen; älä jätä yksin, hanki apua, loppupeleissä 112.  https://www.mielenterveystalo.fi/nuoret/Pages/default.aspx https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/loyda-apua/

Messujen antia

Kuva
Suomen Mielenterveysseuran luennoitsja oli melko innostav ava ja  k ehitetyt materiaalit olivat kiinnostavia. Tiedän, että moni opettaja kaipaa juuri tämän tapaista valmista materiaalia: vinkit ja toteutustapa toimintatuokioihin ja tilanteiden selvittelyyn. Hyvää ja hyödyllistä matskua!  Onni Sarvelan luento oli omalla tavallaan opettavainen - itse koin sen siten, että luennoitsija ei ollut läsnä tilanteessa, jutusteli omiaan edessä ja kertoi slaidestaan. Aiheesta en oikein saanut otetta - Tyylinä tyylittömyys. Ehkä kiteyttäisin sen niin, että opetusta muokataan aina tilanteen ja ihmisen mukaan, eikä ketään nähdä VAIN kinesteettisenä oppijana jne. En tiedä, oliko tämä monelle ihan uusi ajattelutapa. Kenties. Osalle varmasti ihan itsestään selvää. 
Kuva
Miten voi näin nopsaan unohtaa, miten tarkkaan pitäisi suunnitella ajankäyttö..... Nyt jo tuntuu liki mahdottomalta sovittaa haastava työ, opiskelu ja aktiivinen vapaa-aika yhteen. Huoh. Terkut kuitenkin Pietarista - senkin ajan olisi voinut käyttää vaikka opiskeluun tai työasioiden kahlaamiseen, mutta eipä tullut käytettyä.